Tips kanggo Natal 2020

Kanggo umume wong, Natal bakal beda banget ing taun iki. Ing artikel iki, kita nyedhiyakake 5 tips dhasar kanggo mbantu kesehatan kita sajrone lan sawise musim liburan 2020.

Saben dina, ilmuwan sinau luwih akeh babagan cara kerja SARS-CoV-2, lan vaksin diluncurake. Ya, 2020 pancen tantangan, nanging, kanthi riset medis ing gudang senjata, kita bakal ngalahake COVID-19.

Nanging, sadurunge kita ngalahake COVID-19, isih kudu tetep ngajeni. Kita entuk sawetara tips ing ngisor iki supaya sampeyan tetep sehat:

 

1. Turu

Ora ana artikel babagan njaga kesehatan mental sing bakal lengkap tanpa nyebutake turu. Kita ora menehi papan sing dibutuhake ing jagad modern lan modern. Kita kabeh kudu luwih apik.

Kelangan turu ngganggu swasana kita. Iki intuisi, nanging uga didhukung dening riset. Contone, sawijining panliten nyimpulake, "Kurang turu nambah efek emotif negatif saka kedadeyan sing ngganggu lan nyuda efek positif saka acara sing ningkatake tujuan."

Kanthi tembung liyane, yen ora turu cukup, kita bakal cenderung rumangsa negatif nalika ana kedadeyan sing salah, lan kita bakal cenderung ora kepenak nalika apik.

Kajaba iku, panliten liyane nemokake yen "wong dadi luwih impulsif lan ngalami pengaruh sing kurang positif sawise turu kurang." Sepisan maneh, wektu turu sing nyuda katon nyuda swasana ati.

Ing wektu nalika swasana bangsa surut, turu kanthi ekstra bisa uga cara sing gampang kanggo menehi timbangan miturut kita.

Nanging, perlu dielingi manawa ana hubungane turu lan kesehatan mental rumit lan rong arah - masalah kesehatan mental bisa nyebabake kualitas turu, lan kurang turu bisa ngrusak kesehatan mental.

 

2. Tetep aktif

Kaya turu, artikel apa wae sing tujuane ningkatake kesehatan mental kudu kalebu olahraga. Amarga suhu mudhun, meksa awake dhewe ing njaba bisa dadi tantangan. Para ilmuwan nunjukake manawa kegiatan fisik bisa ningkatake swasana ing jangka pendek lan jangka panjang.

Tinjauan sing diterbitake ing taun 2019, umpamane, nemokake ana hubungane antarane fitness cardiorespiratory lan risiko kelainan kesehatan mental sing umum. Kajaba iku, analisis meta 2018 nyimpulake yen "bukti sing kasedhiya nyengkuyung gagasan yen kegiatan fisik bisa menehi perlindungan saka kedadeyan depresi."

Penting, kita ora prelu nglakokake mil 4 menit supaya entuk bathi mental saka olahraga. Panaliten saka taun 2000 nemokake manawa mlaku cekak, 10-15 menit nambah swasana ati lan nambah tenang.

Dadi, sanajan iku prekara sing sederhana, kayata nari ing pawon utawa nyedhaki segawon luwih suwe, kabeh pancen penting.

Sejatine manawa olahraga utawa turu ora bisa ngganti rangkulan saka kanca utawa sedulur, nanging yen swasana ati ditambah suwe utawa swasana rata-rata umume diunggahake, bisa uga mbantu kita ngatur kekecewaan kanthi luwih apik lan ngrampungake taun iki.

Terusake informasi babagan COVID-19

Goleki update paling anyar lan informasi sing didukung riset ing coronavirus novel langsung menyang kothak mlebu.

 

3. Ngalamat kasepen

Kanggo akeh wong, kesepian wis dadi fitur penting ing taun 2020. Nggambarake kanca lan kulawarga sajrone periode Natal bisa uga nambah rasa terasing.

Kanggo pertempuran iki, gaweyan kanggo kontak. Yaiku telpon utawa obrolan video sing sederhana, jadwal sawetara obrolan. Elingi, sampeyan ora mung siji-sijine sing kesepian. Yen wis aman lan diidini ing wilayah sampeyan, ketemu karo kanca ing njaba ruangan lan mlaku-mlaku.

Priksa karo wong liya - email, teks, lan media sosial bisa migunani nalika kaya iki. Daripada nulis kiamat, kirim "Kepiye kabarmu?" marang wong kangen. Dheweke uga bakal kangen sampeyan.

Tetep dikuwasani. Wektu kosong bisa obah alon-alon. Temokake podcast anyar, rungokake lagu anyar utawa lawas, jupuk gitar iku, wiwiti nggambar maneh, sinaoni katrampilan anyar, utawa liya-liyane. Pikiran sing dikuwasani lan melu cenderung ora mikirake kasepen.

Panaliten pungkasan nemokake manawa wong-wong sing melu tugas sing nyenengake lan mlebu ing aliran luwih becik nalika dikunci lan karantina. Penulis nulis:

"Peserta sing nglaporake aliran sing luwih gedhe uga nglaporake emosi sing luwih positif, gejala depresi sing kurang abot, kurang kesepian, tumindak sing luwih sehat, lan tumindak sing kurang sehat."

 

4. Mangan lan ngombe kanthi apik

Natal ora ana gandheng cenenge karo ngombe. Aku ora nganggep wajar utawa wajar yen ngarepake wong, ing taun 2020 taun-taun, bisa nyuda asupan kalkun.

Kanthi pratelan kasebut, ana akeh bukti manawa apa sing dipangan nyebabake swasana ati. Contone, review anyar sing ditampilake ing BMJ rampung:

"Pola mangan sing sehat, kayata panganan Mediterania, ana gandhengane karo kesehatan mental sing luwih apik tinimbang pola mangan 'ora sehat', kayata panganan Barat."

Kanthi dipikirake, mesthekake yen mangan kanthi apik sadurunge dina lan dina candhake Natal bisa mbantu kita tetep eling.

Ngarepake telusuran sing jero lan ilmiah kanggo crita sing paling apik saben dinane. Tutul lan jaga supaya penasaran sampeyan wareg.

 

5. Selaras pangarepan

Ora kabeh wong padha ing kaca sing padha nalika nandhang pandemi. Sawetara wong bisa uga isih tameng, dene wong liya bisa uga tundhuk "lemes pandemi" lan bali normal sadurunge. Wong liya isih bisa nggunakake istilah kayata "scamdemik" lan nolak nganggo topeng.

Sawetara anggota kulawarga bisa uga pengin mangan kulawarga, kaya dina suwene taun 2019. Sing liyane, kanthi akal, bisa uga nggambarake rencana mangan adhedhasar Zoom.

Bentenipun posisi kasebut duweni potensi nyebabake rasa kuciwa lan stres tambahan. Penting banget kanggo diskusi lan diskusi kanthi jelas karo anggota kulawarga babagan apa sing bisa diarepake taun iki.

Elinga, kanthi nasib apa wae, Natal mbesuk bakal bali menyang sawetara bentuk normal. Muga-muga, kita mung kudu nahan Natal sing ora biasa lan ora nyaman iki. Yen sampeyan ora kepenak karo rencana sing diusulake wong liya, ucapake “ora.” Lan gandheng bedhil sampeyan.

Kanthi paku ing nomer kasus ing saindenging AS, pilihan sing paling wajar yaiku matesi kontak manungsa sabisa-bisa.

Sanajan ukum, aturan, lan peraturan beda-beda ing antarane wilayah, nalika nerangake, saben individu kudu nggawe keputusan babagan tumindak ing angger-anggering Toret. Kanggo nglindhungi kesehatan mental sampeyan dhewe, njupuk keputusan dhewe lan aja nganti sampeyan nggawe dalan sing sampeyan nganggep beboyo banget.

Cara sing paling aman kanggo nikmati Natal taun iki, sayang, yaiku kanthi cara virtual.

Jupuk omah

Secara individu, tips sing mbatesi ing ndhuwur ora bisa ngganti wektu sing apik sing kita ngarepake saka Natal. Nanging, yen luwih ngupayakake mangan kanthi bener, turu kanthi bener, lan muter, efek kumulatif bisa uga cukup kanggo nguntungake.

Elingi, kita ing omah langsung. Hubungi lan ngomong karo kanca lan kulawarga yen sampeyan krasa sedhih. Anane kemungkinan dheweke uga krasa asor. Aja wedi ngomong babagan emosi sampeyan. Ora ana sing nemoni musim liburan sing diarepake.

Pesen karo tes resmi Covid-19 ing omah

Coba evaluasi online kanggo nemtokake manawa sampeyan lolos menyang tes Covid-19 ing omah liwat.

 

Pungkasan, Salam paling apik kanggo kita!

Muga-muga Natal sing tentrem, bungah lan sehat!


Wektu kiriman: Dec-22-2020