Industri diagnosis in vitro paling anyar ngasilake wektu pangembangan sing cepet

Novel coronavirus radhang paru-paru coronavirus minangka prioritas paling penting ing antarane prioritas utama. Industri radang paru-paru coronavirus (IVD) bakal berkembang kanthi cepet kanthi pangembangan cepet saka macem-macem teknologi anyar lan katalisis radhang paru-paru anyar. Kaajab bakal dadi salah sawijining pasar paling aktif lan paling cepet ing industri piranti medis mbesuk.

Teknologi anyar, mode anyar lan panjaluk anyar mbukak papan anyar

Kanthi perkembangan bioteknologi sing cepet, skala pasar industri diagnosis in vitro global tuwuh kanthi cepet. Miturut data China in diagnostik in vitro diagnostic (caivd), ing taun 2013, ukuran pasar industri diagnostik in vitro global udakara US $ 60 milyar, lan wis ngluwihi US $ 80 milyar ing taun 2019, kanthi rata-rata tingkat pertumbuhan taunan senyawa saka 6%. Dijangka ukuran pasar bakal ngluwihi AS $ 90 milyar ing taun 2020 (waca Gambar 1 kanggo 

fbg

Miturut prinsip lan metode deteksi, bisa dipérang dadi enem bidang utama: immunodiagnosis, diagnosis biokimia, diagnosis getih, diagnosis molekuler, diagnosis mikrobiologis lan diagnosis instan (POCT). Saka tren pangembangan pasar diagnostik in vitro global, ing taun-taun pungkasan, pangsa pasar diagnosis biokimia klinis lan produk immunodiagnosis rada mudhun, dene pangsa pasar ngenali asam nukleik, mikrobiologi, histologi lan sitometri aliran saya saya gedhe, kanthi rata-rata tingkat pertumbuhan taunan senyawa luwih saka 10%. Ing taun 2019, immunodiagnosis duwe pangsa pasar paling gedhe, yaiku 23%, banjur diagnosis biokimia, kalebu 17% (waca Gambar 2 kanggo rincian).

kjd3

Ing taun-taun pungkasan, teknologi lan model anyar industri diagnostik in vitro global wis berkembang. Teknologi diagnosis Molekuler sing diwakili dening urutan gen generasi (NGS), produk deteksi wektu nyata sing diwakili dening chip microfluidic, lan teknologi lan model anyar kayata manajemen kesehatan modern lan perawatan medis presisi, sing diwakili data amba lan plus Internet. kamar anyar kanggo industri diagnostik in vitro. Kanthi nganyari teknologi diagnostik in vitro kanthi terus-terusan lan aplikasi ilmiah lan teknologi canggih, pasar diagnostik in vitro global bakal njaga tren pertumbuhan sing tetep. Kajaba iku, basis populasi global saya saya tambah, lan tingkat kedadeyan penyakit kronis, kanker lan penyakit liyane saya akeh. Iki uga promosi pangembangan pasar diagnostik in vitro sing terus-terusan.

Didhukung dening akselerasi penuaan populasi, terobosan teknologi inovasi lan dividen kebijakan, industri diagnosis in vitro ing Tiongkok terus berkembang. Ing taun-taun pungkasan, industri diagnosis in vitro domestik wis berkembang kanthi cepet, sawetara perusahaan lokal nggawe terobosan teknologi, lan sawetara perusahaan lokal munggah kanthi pesat amarga permintaan pasar domestik gedhe. Kajaba iku, ing taun-taun pungkasan, China kanthi sukses nerbitake serangkaian kabijakan kanggo nyengkuyung pangembangan industri diagnosis in vitro. Contone, ana kabijakan dhukungan sing cocog ing rencana limang taun kaping 13 kanggo inovasi ilmu teknologi lan teknologi piranti, rencana limang taun kaping 13 kanggo inovasi bioteknologi lan garis besar rencana 2030 China sing sehat, sing luwih ngrangsang vitalitas industri.

 

Pasar semalat duwe potensi

Umumé, pangembangan pasar IVD global ora rata. Saka perspektif distribusi regional, Amerika Utara, Eropa Kulon lan wilayah liyane sing duwe pangembangan ekonomi luwih saka 60% pangsa pasar; saka perspektif pangsa pasar perusahaan, meh setengah pangsa pasar dijupuk dening Roche, Abbott, Siemens lan Danaher. China minangka pasar berkembang ing industri diagnosis in vitro, sing saiki tuwuh kanthi cepet lan bisa diarepake mbesuk.

Saiki, ekonomi maju kayata Amerika Utara lan Eropa Kulon nyumbang luwih saka 60% pasar diagnostik in vitro global. Nanging, negara maju lan pasar regional mlebu tahap sing diwasa kanthi pangembangan sing cukup stabil lan tuwuh alon. Ing negara berkembang, minangka industri sing lagi maju, diagnosis in vitro duwe karakteristik basis cilik lan tingkat tuwuhing dhuwur. Kaajab manawa ing pasar berkembang sing diwakili dening China, India lan negara-negara liyane lan wilayah, tingkat pertumbuhan pasar diagnosis in vitro bakal tetep 15% ~ 20%. Pasar sing berkembang bakal dadi salah sawijining bidang sing paling potensial ing industri diagnosis vitro.

mka2

Industri diagnosis in vitro China diwiwiti ing pungkasan taun 1970-an lan saiki lagi berkembang. Ing taun 2019, skala pasar industri diagnosis in vitro China cedhak karo 90 milyar yuan, kanthi rata-rata tingkat pertumbuhan senyawa tahunan luwih saka 20%. Sajrone 10 taun kepungkur, luwih saka 20 perusahaan diagnostik in vitro lokal wis sukses nggayuh IPO, lan medis Mindray, biologis Antu, BGI lan Wanfu biologis dadi perusahaan utama ing segmen kasebut. Sawetara barang sing wis akeh digunakake (kayata diagnosis biokimia lan diagnosis instan) wis tekan level maju internasional ing wektu sing padha. Mirip karo pasar internasional, Roche, Abbott, Danaher, Siemens lan hysenmecon duwe luwih saka 55% pasar IVD China. Perusahaan multinasional nggunakake kaluwihan ing produk, teknologi lan layanan kanggo terus nambah investasi ing China, utamane ing rumah sakit tersier domestik lan pasar mewah liyane, sing regane umume luwih dhuwur tinimbang produk domestik sing padha. Ing pencegahan lan kontrol pneumonia coronavirus taun iki, perusahaan diagnostik in-vitro lokal katon mripat sing padhang. Perusahaan uji coba pihak katelu nambah status ing sistem medis, lan dikarepake bisa nindakake luwih akeh diagnosis diagnosis penyakit.

 

Reagen diagnostik in vitro minangka barang bekas konsumen, lan permintaan pasar saham ora bakal nyusut. Pasar diagnostik in vitro domestik adoh saka "langit-langit". Isih akeh lapangan sing durung jenuh sing bakal dikembangake, lan industri kasebut bakal njaga tren pangembangan sing stabil lan cepet ing mbesuk.

 

Prospek sing apik kanggo telung segmen utama

Ing jaman pasca epidemi, industri diagnosis in vitro China bakal mlebu periode pangembangan diagnosis molekuler sing kuat, immunodiagnosis lan diagnosis instan.

 

Diagnosis Molekuler

Saiki, tuwuhing pasar industri diagnosis molekul ing China cepet, konsentrasi industri kurang, jurang teknologi ing antarane perusahaan domestik lan manca negara sithik, lan saben perusahaan duwe bidang keahliane dhewe-dhewe.

 

Miturut statistik, ing 2019, skala pasar industri diagnosis molekuler China udakara 11,58 milyar yuan; tingkat pertumbuhan senyawa tahunan rata-rata saka 2011 nganti 2019 bakal tekan 27%, udakara kaping pindho tingkat pertumbuhan global. Ing pasar diagnosis molekuler China, perusahaan sing dibiayai asing nyumbang 30% pasar, utamane konsentrasi ing hulu rantai industri, kanthi produk Roche, PCR kuantitatif Abbott lan sekuen IL Lumina minangka perwakilan; perusahaan lokal nyumbang 70% pasar produk, lan bisnis utamane fokus karo reagen diagnostik PCR lan layanan diagnostik ngs. Perusahaan perwakilan kalebu biologi Kaipu, biologi aide, gen Huada, gen berry, biologi Zhijiang, gen Daan, lsp.

 

Ana akeh peserta ing pasar diagnosis molekuler ing China, lan konsentrasi industri kurang. Alesan utama fenomena iki yaiku kabutuhan klinis sing ana ing diagnosis molekul akeh lan kompleks, lan saben peserta pasar duwe ciri teknis lan keahlian dhewe-dhewe, mula angel nutupi kabeh bisnis, mula angel dibentuk pola kompetitif sing dominan.

 

Teknologi diagnosis Molekuler utamane kalebu PCR, iwak, urutan gen lan chip gen. Kanggo jangka panjang, ruang pangembangan teknologi urutan gen luwih akeh, nanging regane luwih dhuwur. Teknologi PCR isih dadi teknologi arus utama ing bidang diagnosis molekul. Kanggo nindakake tugas sing apik kanggo nyegah lan ngontrol epidemi, sawetara perusahaan diagnosis molekul domestik wis sukses nggawe kit deteksi asam nukleon coronavirus anyar, lan umume alat kasebut nggunakake teknologi PCR kuantitatif neon, sing nduweni peran penting ing pencegahan epidemi lan kontrol, lan drive kabeh industri diagnosis molekul duwe prospek sing apik.

Immunodiagnosis

Saiki, pasar immunodiagnosis minangka segmen pasar paling gedhe ing industri diagnosis in vitro ing China, udakara udakara 38% saka kabeh pasar diagnosis vitro.

mak1

Luwih saka 60% pangsa pasar immunodiagnosis ing Tiongkok dikuwasani perusahaan sing dibiayai karo wong asing, dene mung 30% pangsa pasar perusahaan lokal kayata medis Mindray, Mike biologis, biologis Antu, lan liya-liyane. konsentrasi dhuwur. Perusahaan sing mbiayai manca negara duwe 80% ~ 90% pangsa pasar ing immunodiagnosis ing China kanthi kaluwihan teknologi produk suwene pirang-pirang taun, lan para pelanggan umume dadi rumah sakit tersier; perusahaan lokal nyepetake proses substitusi domestik liwat kaluwihan kinerja biaya lan reagen sing cocog.

 

Diagnosis langsung

Pasar diagnosis wektu nyata China wiwit pungkasan, lan skala pasar umume sithik. Nanging, ing taun-taun pungkasan, tingkat pangembangan pasar tetep ana ing 10% ~ 20%, luwih dhuwur tinimbang tingkat pertumbuhan global 6% ~ 7%. Miturut data kasebut, ing taun 2018, pasar diagnosis wektu nyata China bakal tekan 6,6 milyar yuan, udakara udakara 7,7 milyar yuan ing taun 2019; Roche, Abbott, merier lan perusahaan sing dibiayai manca negara liyane bakal ngrebut posisi dominan ing pasar diagnosis real-time China tingkat dhuwur, kanthi pangsa pasar udakara 90%; perusahaan lokal mboko sithik liwat kurva kanthi kalodhangan rega lan inovasi teknologi.

 

Diagnosis cepet bisa ngasilake asil kanthi cepet, sing ora diwatesi karo situs uji coba, nanging uga mbutuhake katrampilan profesional para operator sing kurang. Cocog kanggo institusi medis oyot, uga rumah sakit gedhe, kayata darurat, rawat jalan, skrining penyakit infeksius sadurunge, pamriksan infeksi nosokomial, deteksi ing lokasi, inspeksi mandiri personel metu lan skenario liyane . Mula, gampang, miniatur lan cocog kanggo diagnosis cepet produk uji diagnostik wektu nyata bakal nduwe peran sing luwih penting tumrap pangembangan industri diagnosis in vitro ing tembe mburine. Saiki, perusahaan diagnosis wektu nyata wakil ing China kalebu biologi Wanfu, biologi Jidan, biologi Mingde, biologi Ruilai, gen Dongfang, biologi Aotai, lsp.

 

Liwat pertimbangan lengkap babagan pengaruh kahanan epidemi lan prospek pangembangan pasar, kita bisa nemokake manawa tren pangembangan pasar lan Prospek diagnosis molekul, diagnosis kekebalan lan diagnosis instan iku apik. Kanthi peranan penting kanggo nyegah lan ngontrol epidemi, diagnosis in vitro bakal luwih prihatin lan diakoni dening pasar, lan bakal dadi salah sawijining wilayah paling potensial ing industri alat medis ing sawetara taun ngarep.


Wektu kiriman: Dec-18-2020